Robinwood Station Activity Calendar

Friday, May 31, 2013

Robinwood Station Design Concepts by Gary Hitesman


Concept Phase One - Building 1 remodel floor plan showing:
  1. Commons restroom remodel for functionality and appearance.
  2. Add second ADA restroom in existing Bay storage closet area.  Mechanical closet and storage opens to Commons 
  3. Modify Commons floor plan to improve functionality.
  4. Replace both Commons entry doors.
  5. Upgrade to energy efficient kitchen appliances and water heater.
Since these improvements occur within the current building footprint, they only require building permits and do not trigger the need for a new CUP.





Concept Phase Two - Priority repairs to Building 1 for integrity, safety and code compliance

This project will require considerable outlay for architectural and engineering services prior to construction.

1. Master plan Robinwood Station site and structure build-out options.

2. Replace Building 1 roofs and insulate to code.  Coordinate these upgrades with structural and seismic reinforcing, providing specified sheathing and seismic ties where required.  Examine options for the total life costs of replacing the existing flat /low slope roof with an architecturally compatible sloped roof system, incorporating solar photovoltaic energy installation and rainwater runoff collection.

3. Bay CMU wall seismic structural retrofit and insulation.
Bay interior wall treatment and create enclosed storage.



Concept Phase Three, Expansion Option A:

Facility footprint expansion options requiring CUP and funding 
This is the most cost effective expansion of the facility to serve multiple larger group activities, as warranted by community demand. Additional finished community space could be readily added to the east side of the Bay structure, increasing potential for structural seismic enhancement.

This plan is designed to build with the least disturbance to ongoing operations, existing grades, circulation and parking areas.  The site plan reserves existing sunny areas for the Garden and preserves all significant trees.  Additional accessible parking spaces are created east of the existing Cedaroak driveway.





Concept Phase Four, Option C:
One option for complete facility site plan at build-out to accommodate three simultaneous events at the Station while preserving all of the current garden space.